Fizikalna medicina i rehabilitacija

 Mogu se koristiti i biti predložene različite kreativne aktivnosti u zavisti od interesa osobe:

kasiranje
rad sa glinom
oslikavanje stakla
izrada nakita
slikanje
muzička terapija.


Jedna od prvih stvari koju obično čuju osobe obolele od multiple skleroze kad im se dijagnostikuje oboljenje jeste da je tok bolesti nepredvidiv i da nema izlečenja.
Ove tvrdnje su istinite ali to ne znaci da nema ništa sto osobe mogu učiniti vezano za to. Ljudi žive kvalitetno sa multiplom sklerozom čineći sve što mogu i koriste niz strategija za svakodnevno funkcionisanje i sa postojećim izazovima.
Takođe je veoma korisno ukoliko okupacioni terapeuti pomognu pri organizaciji grupe za podršku, gde će se sastajati osobe obolele od MS da razmene iskustva i pomognu jedni drugima u nošenju i življenju sa multiplom sklerozom, ili ukoliko takve grupe vec postoje uputiti osobu na  njih.


Zakljucak:
Posebna vrednost okupacione terapije prepoznaje se u procenjivanju aktivnosti svakodnevnog života osoba  obolelih od MS, uočavanje izazova sa kojima se susreću, i razvijanje tehnike  tretmana i intervencije za poboljšanje pomenutih, delujuci na osamostaljivanje, zadovoljstvo, a time i poboljšanje kvaliteta života osobe obolele od Multiple Skleroze.

Friday the 19th. Moon. Hostgator coupon - All rights reserved.