O udruženju

Udruženje obolelih od multiple skleroze Beograd je socijalna, humanitarna i invalidska organizacija osnovana oktobra 1996. godine.

Glavni tok svojih aktivnosti naša organizacija usmereva ka poboljšanju života i olakšanju bolesničkih dana članova, pokušavajuci da normalizuje njihove odnose sa okolinom, javnošću i institucijama. Pored svega toga Udruženje obolelih od multiple skleroze Beograd ulaže velike napore da sačuva i zaštiti emotivni život i psihičko zdravlje članova pomažuci u razmeni iskustava, pomaganju i obilazeci nepokretne članove.

Uzevši u obzir činjenicu da bolest zahvata uglavnom mlađe osobe u najboljim godinama života koje iz tog razloga prerano odlaze u penziju pa imaju nedostatak novca, Udruženje MS Beograd je u stalnim kontaktima i naporima da obezbedi za svoje članove pomoć u higijenskim paketima, paketima prehrane, pelenama za odrasle, multivitaminskim paketima, lekovima, invalidskim kolicima i drugim pomagalima, pokretnim i običnim bolničkim krevetima, ortopedskoj opremi i zdravstveno-rehabilitacionim programima u banjskim lečilistima.

Udruženje MS Beograd je takodje organizovalo i računarske kurseve i kurseve interneta u cilju boljeg i češćeg međusobnog kontakta članova koji imaju takve mogućnosti i kontakta sa obolelima širom sveta.

Redovne aktivnosti Udruženja obolelih od multiple skleroze Beograd obuhvataju organizovanje turnira u šahu, turnira u pikadu, organizovanju izleta i druženja za naše članove. Trenutno Udruženje obolelih od multiple skleroze Beograd broji preko 1000 članova.

Glavni ciljevi udruženja MS

Osnovna delatnost  Udruženja MS Beograd je stvaranje uslova za kvalitetan život i aktivnosti lica oboljelih od multiple skleroze, primeren stepenu njihovog invaliditeta i realnim mogućnostima.

Za ostvarivanje ovih delatnosti Udruzenje:

• prikuplja podatke o broju lica obolelih od MS i okuplja u Udruženje što veći broj obolelih,
  • sistematski i kontinuirano prati materijalni i drustveni položaj svojih članova i na osnovu toga inicira odnosno predlaže nadleznim državnim organima, organima lokalne samouprave, društvenim fondovima, javnim preduzećima, zdravstvenim i socijalnim ustanovama,  preduzimanje mera za adekvatniju zaštitu i pomoć obolelim od MS.
  • upoznaje javnost sa radom i problemima Udruženja u cilju stvaranja povoljnijih uslova za njegovu egzistenciju i rad,
  • saradjuje sa nadleznim drustvenim organima, drustvenim fondovima, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima, srodnim drustvenim i drugim organizacijama u pregledanju i sprovođenju mera i akcija svestrane brige i zaštite lica obolelih od MS i njihovih porodica,
  • prati zakone i rezultate istrazivačkog rada na otklanjanju uzroka oboljenja, razvoju i primeni savremenih naučnih metoda rehabilitacije i lečenja obolelih od MS,
  • sarađuje sa zdravstvenim ustanovama i strucnim organizacijama zdravstvenih radnika, koji svojim radom i doprinosom bitno utiču na ostvarivanje ciljeva i zadataka Udruženja,
  • organizuje razne oblike solidarnosti i inicira razne oblike socijalno humanitarnog organizovanja.

Radi sticanja i obezbivanja sredstava Udruženje može organizovati kulturno sportske manifestacije i baviti se privrednim delatnostima koje nisu neposredno povezane sa ostvarivanjem njihovih osnovnih Statutarnih ciljeva i aktivnosti .

OBAVEŠTENJE

Poštovani članovi,

ove godine slava se neće slaviti zbog finansijskih razloga. Hteli smo da vas obavestimo kako biste bili upoznati. Nadamo se da ćemo dogodine da proslavimo slavu u našem objektu što će biti jedno veliko iznenađenje za sve vas.

Pozdrav Udruženje obolelih od MS Beograda

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

ДАЈМО ШАНСУ ОНИМА КОЈИ СУ ОСТАЛИ САМИ.

ПРУЖИМО ИМ МОГУЋНОСТ ДА И ОНИ ЖИВЕ КАО СВИ ОСТАЛИ.

УКЛЈУЧИМО СЕ У АКЦИЈУ КОЈА ЈЕ ЗАИСТА ВРЕДНА ПАЖЊЕ.

СВОЈУ ПОМОЋ МОЖЕТЕ УПУТИТИ У ГРАЂЕВИНСКОМ МАТЕРИЈАЛУ ИЛИ НОВЧАНО НА НАМЕНСКИ РАЧУН БР. 310-211485-41

УНАПРЕД ЗАХВАЛНИ

ОБАВЕШТЕЊЕ!

НАШЕМ УДРУЖЕЊУ НЕОПХОДНА ЈЕ ПОМОЋ ПРАВНИКА КОЈИ СЕ РАЗУМЕ У ИМОВИНСКО ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ.

МОЛИМО СВЕ ПРАВНИКЕ КОЈИ СУ У МОГУЋНОСТИ ДА НАМ ПОМОГНУ И ДА НАМ СЕ ЈАВЕ НА ТЕЛЕФОН УДРУЖЕЊА 011/2289-454 ИЛИ ПУТЕМ e-mail АДРЕСЕ Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

ХВАЛА

ОБАВЕШТЕЊЕ!

ПОШТОВАНИ, ОД ДАНА 01.09.2014.ПА СВЕ ДО 01.03.2016. У ФУНКЦИЈИ ЈЕ ХУМАНИТАРНИ БРОЈ

3651

ЗА ПОМОЋ ОБОЛЕЛИМА ОД МУЛТИПЛЕ СКЛЕРОЗЕ ЗА ИЗГРАДЊУ ДНЕВНОГ ЦЕНТРА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ.

МОЛИМО ВАС ДА УЗМЕТЕ УЧЕШЋА У ОВОЈ АКЦИЈИ СЛАЊЕМ СМС ПОРУКЕ НА БРОЈ 3651 КОЈИ ПОКРИВАЈУ ТЕЛЕКОМ, ТЕЛЕНОР И ВИП МРЕЖА. ЦЕНА ЈЕДНЕ ПОРУКЕ ЈЕ 100 ДИНАРА.

ЗАХВАЉУЈЕМО ВАМ СЕ НА ВАШЕМ РАЗУМЕВАЊУ И ХУМАНОСТИ.

С ПОШТОВАЊЕМ ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА ОБОЛЕЛИХ ОД МУЛТИПЛЕ СКЛЕРОЗЕ БЕОГРАДA ГДИН ЖЕЉКО ВЈЕШТИЦА